BH maat berekenen – Snel & Eenvoudig

Het op de juiste wijze je bh maat berekenen is essentieel voor het kopen van de perfecte bh. Tenslotte zijn geen twee lichamen gelijk.

bh maat berekenen perfect fitHet vinden van een perfecte bh kan behoorlijk lastig zijn. De perfecte bh moet niet alleen steun bieden, maar daarnaast ook comfortabel, stijlvol en betaalbaar zijn.

En dan heb je ook nog allerlei verschillende modellen bh’s, voor verschillende doeleinden … beugel bh’s, strapless, balconnette, voorgevormde en sport bh’s. Je ziet op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.BH maat berekenen

In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rijtje om je te helpen bij het kiezen van de perfecte bh – en dat begint met de juiste bh maat berekenen.

Waarschijnlijk denk je dat je wel weet welke bh maat je hebt – gewoon dezelfde maat als je de vorige keer hebt gekocht. Maar misschien is dat al weer een tijdje geleden en blijkt die bewuste bh niet meer zo goed te passen.

 

 

Cupmaat

Als bijvoorbeeld de cups van je bh te groot zijn krijgen je borsten geen ondersteuning en doet hij niet waarvoor hij is gemaakt. De cups sluiten aan de bovenkant niet goed aan en de kans is groot dat het rugpand ook te hoog zit.

Aan de andere kant kan een bh maat ook te klein zijn; te kleine cups zorgen voor een drukkend en oncomfortabel gevoel en snijden in de zijkant in plaats van onder tegen de borst aan te zitten. Tijd dus voor een grotere cupmaat.

bh maat berekenen rug

Rugsluiting

Ook het rugpand moet goed aansluiten; niet te los, maar ook niet te strak. Als het rugpand van je bh omhoog kruipt, zit hij te los en bieden de cups geen of onvoldoende ondersteuning. Dit probleem kun je oplossen door een kleinere omvangsmaat te nemen.

Als het rugpand daarentegen te strak zit, gaan de zijkanten en het rugpand trekken. Hierdoor gaat het rugpand uitrekken, waardoor er meer druk rond de cups en op de schouders komt.

bh maat berekenen schouder

Schouderbandjes

Te losse schouderbandjes zorgen eveneens voor onnodige irritatie; het is dus zaak ze zo te verstellen zodat ze goed aansluiten. Als de schouderbandjes te los zitten, glijden ze naar de zijkant en sluiten de cups in het algemeen niet goed aan. Als je de goede maat bh hebt hoef je alleen maar de bandjes wat strakker te doen. De bandjes zitten goed als je er gemakkelijk één vinger onder kunt steken.

bh maat berekenen maat

Perfecte pasvorm

Voor een perfect passende bh moet men dus de goede maat bh berekenen. Optimale ondersteuning wordt verkregen door een goed aansluitende bh. Dus niet te los, maar zeker ook niet te strak.

Het belangrijkste bij de goede maat bh berekenen is dat het totaalplaatje moet kloppen. Alle afzonderlijke onderdelen van de bh hebben invloed op de rest. Als er maar één onderdeel niet goed zit, doet de rest ook niet wat het moet doen.

bh maat berekenen

Primark lingerie

Primark heeft een uitgebreide collectie lingerie waar je ongetwijfeld zult kunnen slagen voor jouw perfecte bh. Wanneer je bh niet goed past heeft het eigenlijk geen zin om er een te dragen; gebruik dus bovenstaande info bij het kopen van je bh’s, wanneer je een van de Primark winkels bezoekt.