Bvlgari Jasmin Noir

Bvlgari Jasmin Noir parfum – Het verhaal van Bvlgari begint ergens in 1884. Op een Grieks eiland, waar zilversmid Sotirio mooie kleine objecten van zilver maakt. Eind negentiende eeuw verhuist Sotirio naar ltalië om er in Rome aan de Via Sistina een winkel te openen.

ln I905 begint de zilversmid samen met zijn zoons aan de Via Condotti een nieuwe winkel. Niet zomaar een winkel, nee, een ontmoetingsplaats voor de aristocratie, cultuurliefhebbers en bekende namen uit de filmwereld. De zoons zijn zich namelijk gaan interesseren voor edelstenen, juwelen en horloges en dàt trekt een bepaalde elite.

Bvlgari juwelen zoals ringen, horloges en halskettingen

Na de Tweede Wereldoorlog maken zij zich los van alle ‘regels’ die op dat moment gelden in de juwelenindustrie en leven ze zich uit in ‘vrije’ ontwerpen, de stijl die Bulgari tot op heden zo uniek maakt. Wil je je eens verlekkeren aan de juwelen van Bulgari? Op www.bulgari.com zijn ze akelig goed te bekijken. Met een goed gevoel trouwens, want sinds 2003 gebruikt Bvlgari geen ‘bloeddiamanten’ ofwel ‘Conflict Diamonds’ meer. In de zeventiger jaren gaan er over de hele wereld Bulgari- winkels open, o.a. in Parijs, Monte Carlo en New York. En ergens in de jaren tachtig lanceert Bulgari het Bvlgari-horloge, dat direct als een klassieker gezien wordt.

Bvlgari breidt uit in geuren

ln 1990 is de luxe van Bulgari ook beschikbaar voor de iets minder rijken der aarde: in de vorm van een geur. Zoals Bvlgari Omnia, Eau Padumée, Blv en Bvlgari Jasmin Noir; je hebt ze vast we eens geroken. En anders zijn de op juwelen geïnspireerde flacons je wel opgevallen! De juwelen, horloges, ringen en parfumgeuren zorgen voor zo’n enorme naamsbekendheid, dat er begin deze eeuw zelfs hotels van Bvlgari opengaan (in Milaan vlak bij de Botanische Tuinen en op Bali bij Uluwatu) en twee restaurants in Tokio.

Bvlgari Jasmin Noir Parfum

Wie liever thuisblijft en lekker ruikt, kan zich laven aan Bvlgari’s parfum Jasmin Noir. Daarin werd een denkbeeldige zwarte jasmijnbloem verwerkt. De parfumeurs Carlos Benaim en Sophie Labbé gaven jasmijn een ‘donker’ effect door er fluwelige, warme houtingrediënten aan toe te voegen. Ze wilden een geur maken, die de dualiteit van de vrouw verbeeldt in combinatie met prachtige make-up. Fragiel aan de ene kant, sensueel aan de andere. Mysterieus moest Bvlgari Jasmin Noir ook zijn en dat lukte prima met de Arabische jasmijn, die voor de parfum werd gebruikt. Arabische jasmijn wordt gek genoeg gekweekt in India.

In India wordt jasmijn al sinds mensenheugenis gezien als een afrodisiacum. Een geur die lust opwekt, vandaar dat Indiase bruiden hun huwelijksbed bestrooien met de bloemblaadjes. En nog een opmerkelijk feit: Arabische jasmijn verwelkt heel snel en moet dus in rap tempo worden geplukt. Dat gebeurt alleen door vrouwenhanden en bij dageraad, als de bloesem zich net geopend heeft. Ga dat ruiken, want Bvlgari Jasmin Noir laat zich eigenlijk niet vangen in woorden (en dan kun je meteen even de imposante flacon vasthouden).

Kate Moss het ‘gezicht’ Bvlgari Jasmin Noir

Wie zich wel liet vangen was Kate Moss, het ‘gezicht’ van Bvlgari Jasmin Noir Parfum. Ze werd op Ibiza gefotografeerd met, hou je vast, een Bvlgari-halsketting uit de High Jewellery Collection, bezet met witgoud en peperdure diamanten in peer- en prinsesvormen. Sotirio zou zijn ogen niet geloofd hebben!