Carnavalskleding ideeën 2015 – Onesie van Primark

Carnavalskleding ideeën 2015 – tijdens carnaval is het normaal, nee een must, dat je je uitdost in carnavalskleding.

Maar hoe ga je verkleed? En hoe kan je nog een beetje origineel verkleed gaan. In dit artikel geven wij een aantal ideeën voor carnavalskleding 2015. Het is natuurlijk de kunst om origineel verkleed te gaan met carnaval.

Carnavalskleding ideeën 2015

Originele carnavalskleding trekt veel aandacht en blijft anderen bij. De meeste mensen vinden het elk jaar weer moeilijk om een leuke en originele outfit samen te stellen. Elk jaar weer loopt het de laatste dagen voor carnaval storm in de winkels voor carnavalskleding met mensen die ‘last minute’ nog een outfit willen kopen.

Carnavalskleding ideeën 2015.

Elk jaar zijn er nieuwe trends of bekende personen die veel in het nieuws zijn geweest. Je outfit daarop aanpassen is specifiek op dat jaar van toepassing. Het is dus een eenmalige trend en daardoor niet jaarlijks te hergebruiken. Het nadeel is dat je moeite moet doen om een geschikt carnavalspak te vinden. Het is ook leuk om samen met een vriendengroep een thema te kiezen. Het ziet er vaak erg origineel uit en je straalt uit dat je een eenheid vormt.

Originele carnavalskleding ideeën 2015.

Maar het is geen absolute must om origineel verkleed te gaan met carnaval. Als je geen inspiratie hebt zijn er ook andere mogelijkheden voor leuke carnavalskleding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een leuke Onesie van Primark. Voor een prikkie koop je bij de Primark winkel de meest gekke en maffe outfits in allerlei kleuren en (dieren)prints. Primark Onesies zijn verkrijgbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Ga naar een van de 12 Primark winkels in Nederland (er is er vast ook een bij jou in de buurt) om Carnavalskleding ideeën op te doen voor carnaval 2015.

Wat dacht je ervan om met de hele familie of vriendengroep in dezelfde Onesie naar het carnaval te gaan, echt kicken! Voor de prijs hoef je het niet te laten en je houdt er nog een leuk huispak of pyjama aan over.

Carnavalskleding
Carnaval is oorspronkelijk een katholiek feest en wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Traditioneel gezien duurt het feest drie dagen, van zondag tot en met dinsdag, maar in praktijk zie je dat de feesten meestal al op vrijdag beginnen.

Het carnavalsfeest begint ieder jaar officieel op 11 november om 11.11. uur, ofwel de elfde van de elfde. Het daadwerkelijke carnaval verschilt ieder jaar, carnavalszondag valt exact 7 weken voor Pasen. Paaszondag is de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente, zodat ook het carnaval ieder jaar op een andere datum valt. Carnaval 2015 wordt gevierd van zondag 15 t/m dinsdag 17 februari 2015.

Carnaval in Nederland
Carnaval wordt in Nederland voornamelijk in de van oudsher katholieke gedeelten gevierd. In Noord-Brabant en Limburg wordt het overal gevierd, maar ook in Gelderland, Overijssel en Zeeland zijn enclaves waar het uitgebreid wordt gevierd. Binnen Nederland zijn er twee soorten carnaval, namelijk het Rijnlands carnaval en het Bourgondisch carnaval.

Het Rijnlands Carnaval wordt vooral gevierd in Limburg en in het oosten van Noord-Brabant. Deze manier van carnaval vieren heeft zich in Duitsland ontwikkeld. Het Rijnlands Carnaval wordt duidelijk anders gevierd in Nederland dan in Duitsland. In het Rijnlands Carnaval is het kostuum erg belangrijk en daar besteed men dan ook veel geld en tijd aan.

Het Bourgondische Carnaval wordt vooral gevierd in Noord-Brabant, maar ook in Gelderland, Overijssel en Zeeuws-Vlaanderen. Doordat er lange tijd een grote armoede heerste in Brabant, zijn de kostuums bij het Bourgondische Carnaval nogal eenvoudig. Kenmerkend voor het Bourgondisch Carnaval is dat de plaatsnamen tijdens carnaval worden veranderd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Oeteldonk (Den Bosch), Lampegat (Eindhoven), Kielegat (Breda), Stijlorenrijk (Etten-Leur) en Kaaiendonk (Oosterhout).

Er zijn ook veel overeenkomsten tussen het Rijnlands Carnaval en het Bourgondisch Carnaval. Zo viert men beide de elfde van de elfde op 11 november. Ook is er bij beide soorten carnaval een sleuteloverdracht en kennen ze beiden carnavalsoptochten, de prins en zijn gevolg, dweilorkesten en optredens van dansmariekes en buut-redners of tonproaters.