High waisted bikini

Een high waisted bikini kopen of toch een corrigerend badpak?

De zomer is in aantocht en de meeste vrouwen zijn dan vaak onzeker over het dragen van een bikini. Zeker als je net als de meeste vrouwen niet het gewicht en het figuur hebt van de bikini modellen, die de mooiste badmode showen. Dan kun je wellicht een beetje bezorgd raken over welke badmode je moet kiezen.

De keuze is tegenwoordig enorm – welke stijl je ook kiest – je moet beslist niet bezuinigingen bij de aankoop van een bikini, badpak of tankini.

Een slecht gekozen bikini, badpak of tankini zal namelijk geen enkel figuur flatteren. Voordat je een bikini (online) gaat kopen kun je het beste eerst naar de bouw van je lichaam kijken en dan een keuze maken.

High waisted bikini kopen?

high waisted bikiniEen bikini high waist kopen? De meningen over deze badmode zijn sterk verdeeld. Je hebt liefhebbers en er zijn “vooral mannen” die de high waisted bikini afschuwelijk vinden. Om de meest vriendelijke maar te noemen hoor je opmerkingen als: “Verschrikkelijk zijn ze, al komt er nog zo’n mooi meisje het strand op lopen, met deze bikini ziet ze er niet uit”.

Toch is deze badmode terug van weggeweest en de reden is snel te geven. Voor veel vrouwen is deze bikini de ideale oplossing om hun “buikje” en andere rondingen te verdoezelen. Niet elke vrouw heeft een perfect figuur en vaak zijn ze onzeker als het gaat om badmode te dragen. Niet voor niets dat corrigerende badpakken en high waisted bikini’s steeds populairder worden.

Vrouwen met een Appel of Peervormig figuur

appel en peer figuurVrouwen met een appelvormige lichaamsbouw kunnen het beste kiezen voor badpakken of bikini’s met een brede of (halter)nek om zo je romp langer te laten lijken.

Als je liever niet voor een effen kleur wilt gaan kies dan voor grote bloemenprints en niet voor horizontale strepen. De strepen hebben als nadeel dat de strepen ongewenst aandacht geven aan je middel.


Naast badpakken en tankini’s kun je als vrouw met een appelfiguur ook een high waisted bikini kopen. Deze min of meer corrigerende bikini broekjes verleggen de aandacht van je taille naar je benen, die daardoor langer lijken.

Vrouwen met een peervormige lichaamsbouw kunnen tijdens het oriënteren naar geschikte badmode  het beste zoeken naar badmode, die de aandacht trekt naar het bovenlichaam en niet naar de onderste helft. Om dit te doen kun je een badpak met diepe V-hals kopen, of een sexy bandeau tankini met een bikini high waist broekje en badpakken met gedurfde kleuren en heldere patronen.