Opening Primark Tilburg 2018

Opening Primark Tilburg 2018. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de bouw gestart van de tweede Primark vestiging in Noord-Brabant.

Euforie bij bouwstart Primark TilburgOpening Primark Tilburg artist impressionEuforie vrijdag 7 oktober 2016 bij de bouwstart van Primark Tilburg. Wethouder Erik de Ridder verrichtte de officiĆ«le handeling met Joost Buitenhuis, directeur Primark vastgoed. Tilburg wordt medio 2018 de negentiende Primark winkel van Nederland. Dit jaar nog opent Primark Amsterdam – met 9800 m2 het dubbele oppervlak van Primark Tilburg – volgend jaar volgen Primark Zwolle en Hilversum.

Het is nog altijd mogelijk dat er in Brabant na Eindhoven en Tilburg nog een Primark bijkomt, zei Buitenhuis desgevraagd. Naar verluid zou Breda hiervoor nog steeds in de race zijn.

Het pand van Primark Tilburg krijgt zes lagen en komt op de locatie van het inmiddels gesloopte Stadskantoor 3. Met een oppervlakte van 4.900 meter wordt het een van de grotere Primark winkels in Nederland. De bouwstart markeert tevens het begin van de transformatie voor de Tilburgse binnenstad. Er komt een nieuwe winkelroute tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage.

Opening Primark Tilburg gepland in 2018

Tilburg behoorde ruim zes jaar geleden tot de eerste steden waarvoor de Ierse modeketen belangstelling had. Inmiddels zijn er vijftien Primark winkels in Nederland. De nieuwbouw voor Primark Tilburg is een ontwerp van architect Sjoerd Soeters. Het ontwerp is echter nog altijd niet definitief. Belangrijkste vraag is of er op de begane grond aan de voorzijde een overdekte promenade komt, zoals in het oorspronkelijke ontwerp. Later stelde Soeters, op verzoek van Primark, voor de promenade te schrappen en de gevel naar voren te halen. Daarover wordt zowel met Primark zelf als met de Omgevingscommissie nog overlegd.De ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. verwacht het gebouw eind volgend jaar op te leveren, waarna Primark de afbouw en winkelinrichting op zich neemt. Zoals gezegd staat de opening Primark Tilburg gepland in 2018.