Primark Amsterdam open

Donderdag 1 december 2016 gaat Primark Amsterdam open. Primark Amsterdam is de 16e vestiging in Nederland, telt 7 verdiepingen en is te vinden aan het Damrak 77.

Primark Amsterdam open – De grootste vestiging van Nederland!

Primark Amsterdam openPrimark Amsterdam wordt met een winkeloppervlakte van meer dan 8000 vierkante meter, 95 kassa’s, 124 kleedkamers en 710 medewerkers meteen de grootste Primark van Nederland.

Volgens directeur Ronald Voogt is het niet alleen de grootste van Nederland, maar ook de enige ter wereld met zeven etages. De flagshipstore is de zestiende vestiging van de Ierse winkelketen in ons land en de eerste in de hoofdstad, maar liefst acht jaar nadat in Rotterdam de allereerste Primark in ons land opende. Amsterdam stond al lang op de nominatie, maar het duurde even voordat er een goede locatie met het benodigde aantal vierkante meters beschikbaar was.Het bedrijf is in 1969 opgericht in Ierland, waar het Penneys heet. Inmiddels zijn er zo’n 320 vestigingen in elf landen. Ook in Nederland slaat de keten enorm aan. De directeur herinnert zich dat vanuit Leeuwarden bussen vertrokken naar Almere en Zaandam, speciaal voor een bezoek aan de Primark.

Het succes zit volgens hem in een aantal factoren. ,,We zijn fashionable, hebben een hele goede prijs-kwaliteitverhouding en de service naar de klanten staat bij ons enorm hoog in het vaandel. Verder zijn we lokaal betrokken, we willen een goede buur zijn.”

De laaggeprijsde outfits zijn dan wel erg gewild, maar leiden ook tot vraagtekens over de omstandigheden waaronder ze worden gemaakt. Voogt betreurt dat. ,,Blijkbaar bestaat de perceptie dat bij een hele lage prijs het bedrijf wel slecht in ethiek zal zijn. Dat bestrijden we van alle kanten.”

Zo moeten de fabrieken volgens hem aan een bepaalde gedragscode voldoen, anders wordt er geen order geplaatst. Primark benadrukt dat de lonen van de werknemers in alle fabrieken hetzelfde zijn, zowel voor de goedkope merken als de luxe. De truc van de winkelketen zit in de werkwijze door bijvoorbeeld nauwelijks te adverteren, in grote aantallen te bestellen en door lagere marges te hanteren dan concurrenten.

Primark Amsterdam open – Grote drukte verwacht

Donderdag 10.00 uur gaan de deuren van Primark Amsterdam open. In de Amsterdamse vestiging, die zeven dagen per week open is, kunnen vierduizend mensen tegelijk winkelen. De keten heeft maatregelen getroffen om de verwachte drukte donderdag in goede banen te leiden.

Volgens Voogt is het niet de laatste Primark in ons land. ,,Volgend jaar openen er winkels in Zwolle en Hilversum en in 2018 volgen Tilburg en het centrum van Rotterdam.”

OPENINGSTIJDEN PRIMARK AMSTERDAM

Primark Amsterdam is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Iedere zondag is de winkel geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

* Zondag: 11.00 – 19.00 uur
* Maandag: 09.00 – 21.00 uur
* Dinsdag: 09.00 – 21.00 uur
* Woensdag: 09.00 – 21.00 uur
* Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
* Vrijdag: 09.00 – 21.00 uur
* Zaterdag: 09.00 – 21.00 uurI.v.m. de torenhoge parkeertarieven is het aan te bevelen om bij een bezoek aan Primark Amsterdam gebruik te maken van het openbaar vervoer. Primark ligt op loopafstand van het Centraal station. Ook zijn er tram- en bushaltes op de Dam.