Primark Amsterdam

Eindelijk… het gaat er nu op korte termijn van komen, Primark Amsterdam zal eind 2015 openen in hartje centrum Amsterdam.

Primark AmsterdamPrimark Amsterdam komt in een pand tussen het Damrak en de Nieuwendijk. De winkel krijgt een oppervlakte van 8.800 vierkante meter, verdeeld over negen etages en krijgt ingangen op het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage. In hetzelfde pand, waar momenteel een filiaal van winkelketen C&A is gevestigd, zullen ook vestigingen van de de Spaanse modeketen Zara en de Amerikaanse koffieketen Starbucks komen.

Het winkelpand wordt op dit moment ingrijpend verbouwd. Het gehele pand wordt gestript, waarna er een nieuwe bakstenen gevel gebouwd zal worden. Het vernieuwde pand krijgt grotere etalages en zal qua stijl lijken op het originele pand van architect Berlage, dat verloren ging na een brand. Het vernieuwde winkelpand moet in september 2015 helemaal klaar zijn. C&A blijft gedurende de verbouwing open. De keten zal in het vernieuwde pand een flagship store openen.

Primark brandDinsdagmiddag 23 juni 2015 heeft er korte tijd brand gewoed in het pand aan het Damrak, waar binnenkort Primark zal worden gevestigd.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Een deel van de straat was korte tijd afgezet. Of de brand invloed heeft op de openingsdatum van Primark in Amsterdam is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Primark Amsterdam adres

De winkel in Amsterdam wordt gevestigd aan het Damrak en krijgt meerdere ingangen: aan het Damrak, de Nieuwendijk en de Beurspassage.

Primark Amsterdam gegevens:
Damrak 70
1012 LM Amsterdam

I.v.m. de torenhoge parkeertarieven is het aan te bevelen om bij een bezoek aan de Primark in Amsterdam gebruik te maken van het openbaar vervoer. Primark ligt op loopafstand van het Centraal station. Ook zijn er tram- en bushaltes op de Dam.

Openingstijden Primark Amsterdam

De exacte openingstijden van de Primark Amsterdam zijn op dit moment nog niet met zekerheid te geven, maar de verwachting is dat zij zullen aansluiten bij de openingstijden van de Bijenkorf. Dit betekent dat de Primark in Amsterdam ook elke zondag zal zijn geopend.

* Zondag: 11.00 – 20.00 uur
* Maandag: 11.00 – 20.00 uur
* Dinsdag: 10.00 – 20.00 uur
* Woensdag: 10.00 – 20.00 uur
* Donderdag: 10.00 – 21.00 uur
* Vrijdag: 10.30 – 20.00 uur
* Zaterdag: 09.30 – 20.00 uur

Zodra er meer bekend is m.b.t. de opening en openingstijden van Primark Amsterdam zullen wij dit op de website van Primarkfans.nl bekendmaken.