Primark Groningen

Primark Groningen in winkelcentrum Westerhaven is op 17 mei 2016 als 14e megastore in Nederland geopend. Met de opening van Primark is de herontwikkeling van winkelcentrum Westerhaven voltooid. Alle winkelunits zijn inmiddels verhuurd.

Primark GroningenHet winkelcentrum omvat ruim 14.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage met bijna 800 plaatsen.

Bouwinvest besloot twee jaar geleden winkelcentrum Westerhaven een nieuwe impuls te geven door te investeren in herontwikkeling, waarin de structuur en de indeling van het winkelcentrum werden aangepast, de winkelpuien vernieuwd en de herkenbaarheid vergroot.

Primark Groningen

De komst van Primark maakt winkelcentrum Westerhaven nadrukkelijker onderdeel van de binnenstad en zal de loopstromen in de binnenstad van en naar de Westerhaven blijvend doen veranderen. In en nabij de Westerhaven is al een sterk toegenomen interesse zichtbaar van winkelformules om zich hier te vestigen.

Winkelcentrum Westerhaven werd in 2001 opgeleverd en bestaat uit twee binnenstedelijke winkelgebouwen met overwegend grote winkelformules zoals Primark, Media Markt, C&A en Hema.

Primark Groningen heeft een oppervlakte van ongeveer 9.000 vierkante meter, zodat er volop ruimte is voor de enorme collectie die Primark in zijn megastores verkoopt. In het noorden van Nederland was nog geen Primark gevestigd en de opening van Primark Groningen is dan ook goed nieuws voor miljoenen Nederlanders in de noordelijke provincies.
primark groningen

Adres Primark Groningen

Adres: Westerhaven 44
Postcode: 9718 AC

Betaalmogelijkheden

Visa – Mastercard – ( bekende bankpassen ) – ContantOpeningstijden

De winkel is elke zondag geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Op maandag zijn de openingstijden van 11.00 uur tot 20.00 uur.
Dinsdag, woensdag en vrijdag zijn de openingstijden van 9.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond.

Donderdag is de winkel geopend vanaf 9.00 uur en tijdens de donderdag koopavond geopend tot 21.00 uur.

Op zaterdagen zijn de openingstijden van de Primark van 9.00 uur tot 18.30 uur.

 

Openingstijden Primark Groningen

zondag: 11:00 – 18:00 uur
maandag: 11:00 – 20:00 uur
dinsdag: 09:00 – 20:00 uur
woensdag: 09:00 – 20:00 uur
donderdag: 09:00 – 21:00 uur
vrijdag: 09:00 – 20:00 uur
zaterdag: 09:00 – 18:30 uur

Drukste tijden Primark Groningen
Het is vaak druk in de winkel tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De drukste dag is zaterdag en ook tijdens de koopzondag kan het druk zijn.

Opening Feestdagen

Tijdens feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Bevrijdingsdag, hemelvaart, kerst en oudejaarsdag zijn er vaak aangepaste openingstijden.

Feestdag Open Gesloten
Nieuwjaarsdag nee ja
Goede vrijdag  ja  nee
1e paasdag  nee  ja
2e paasdag  ja  nee
Hemelvaartsdag  ja  nee
Bevrijdingsdag  ja  nee
1e pinksterdag  nee  ja
2e pinksterdag  ja  nee
1e kerstdag  nee  ja
2e kerstdag  ja  nee
 Oudejaarsdag  ja  nee

Parkeren & Bereikbaarheid

Winkelcentrum Westerhaven is dichtbij het treinstation van Groningen. Wanneer u met de trein komt loop je in circa tien minuten naar de Primark. Automobilisten kunnen het beste parkeren in de Q-Park parkeergarage aan de Westerhaven 17.

Primark Groningen FietsenstallingenDaarnaast is de verwachting dat heel veel bezoekers met de fiets zullen komen. Om alles ordentelijk te laten verlopen heeft de gemeente Groningen voor de opening speciale stewards ingezet en komen er vijf extra fietsenstallingen.

De stewards, die worden bijgestaan door een fietspromotieteam, zullen de fietsers wijzen op de fietsenstallingen en de vrije plekken. Er is in totaal ruimte voor 450 fietsen. Door de inzet en extra stallingen moet een chaos worden voorkomen.

De stewards zullen de komende zomer ook worden ingezet om bezoekers van de binnenstad te wijzen op de stallingsmogelijkheden. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het vinden van een goede plek voor hun fiets als een probleem ervaren.