Primark skinny jeans

Natuurlijk liggen ze in de winkels bij de Ierse modediscounter Primark: skinny jeans, kortweg skinny’s, zijn anno 2015 bepalend in het modebeeld. Kenmerkend voor skinny jeans is dat de broeken zo strak zitten dat het eruit ziet als een tweede huid (skin= Engels voor huid).

Primark skinny jeans

Bij Primark is de skinny jeans volop aanwezig in de diverse collecties. De skinny’s zijn natuurlijk verkrijgbaar in allerlei denim varianten, maar daarnaast ook in een aantal kleuren. Naast wit behoren dit voorjaar zwart en grijs tot de favoriete kleuren.

Primark skinny jeans 2015De prijzen beginnen al bij €12, voor zo’n prijs schaf je er eentje extra aan. Wanneer je eenmaal een skinny hebt gedragen wil je waarschijnlijk niet meer anders. Bezoek een van de 12 Primark winkels in Nederland en maak kennis met dit fenomeen in de winkelstraten.Skinny jeans zijn er in een aantal verschillende modellen:

   • baggy – de jeans zitten strak om de benen, maar los op het achterwerk en de heupen. Meestal is de broek wat te lang en wordt vaak gecombineerd met flatjes of sneakers voor de dames en sneakers voor de heren.
   • normal – de skinny jeans wordt als een gewone broek gedragen, lengte tot op de voet en helemaal aansluitend.
   •  low waist – veel skinny jeans zijn lage modellen met een korte rits, waarbij de band net boven de heupen wordt gedragen.
   •  high waist – hierbij sluiten de skinny jeans helemaal, van de taille tot de voet, aan het lichaam aan.
   •  long – de broeken kunnen zowel low als high waist zijn en zijn wat langer dan de normale skinny jeans. Op deze manier worden de skinny’s vaak gecombineerd met pumps, waardoor de benen langer en het achterwerk kleiner lijken.

Skinny jeans is unisex mode en kan zowel door mannen als vrouwen worden gedragen. Mannen dragen de skinny jeans meestal echter alleen baggy. Hier 4  ideeën over het dragen van skinny jeans