Primark Utrecht – Update

Het is de vraag waar iedereen zich mee bezighoudt: komt er wel of geen Primark Utrecht.

Primark Utrecht – update 16 november 2016

Primark UtrechtHet is eindelijk zeker: Utrecht krijgt een Primark.

Primark en warenhuis Hudson’s Bay komen in het voormalige V&D-pand in Hoog Catharijne in Utrecht.
Dat bevestigen welingelichte bronnen tegenover het Algemeen Dagblad. Het warenhuis van V&D, met een oppervlakte van 34.000 vierkante meter, wordt in de lengte gesplitst. De hoofdingangen van Primark Utrecht en Hudson’s Bay komen op de plek waar de hoofdentree van de V&D zat. Hier komen jaarlijks miljoenen mensen voorbij.

Vanaf halverwege 2017 wordt het pand drastisch verbouwd. Een jaar later moet het werk gereed zijn, zodat de beide warenhuizen voor Kerst 2018 open kunnen.

Het pand ondergaat aan de Rijnkade (aan de gesloten achterkant, langs de gedempte Catharijnesingel) een metamorfose. Dat kan prima, omdat het pand straks aan deze kant aan het water komt te liggen. De stadsgracht wordt in ere hersteld.

Primark Utrecht op gouden plek in binnenstadHet is een gouden plek in de ogen van architect Jan Bakers die in opdracht van eigenaar IEF Capital & Bouwfonds IM de grootschalige verbouwing begeleidt. ,,Het pand gaat zich hier openbaren aan de singel.” Al voordat V&D definitief failliet ging, was Bakers gevraagd om te kijken wat de mogelijkheden waren voor het splitsen van het warenhuis.

De naargeestige onderdoorgang voor fietsen maakt plaats voor winkels. Ook komt er aan de Rijnkade een lunchroom, waar zowel binnen als op een buitenterras een kop koffie kan worden gedronken. Hiervoor zou La Place in de race zijn. Naast de lunchroom aan het water komen eveneens winkels. Het dakterras blijft. Er zijn plannen om op het dak een tuin aan te leggen.

Het gebouw aan de Rijnkade blijft in de stijl van de jaren 70. De welstandscommissie is enthousiast over de verbouwing.

Primark zelf wil het bericht nog niet bevestigen, maar we durven te stellen dat Primark Utrecht eind 2018 een feit is.

De komende jaren worden er een flink aantal nieuwe winkels van Primark in Nederland geopend. Primark Amsterdam opent 1 december a.s., daarna volgen o.a. nog Heerlen, Tilburg en Zwolle.

Tot de opening van Primark Utrecht zul je dus moeten winkelen bij een van de andere winkels van Primark in Nederland. Helaas is het niet mogelijk om online aankopen bij Primark te doen, men houdt voorlopig vast om de uitgebreide collecties dames-, heren- en kinderkleding, lingerie, schoenen, tassen, sieraden, beauty producten en woonaccessoires alleen via de eigen winkels te verkopen. Primark online verkopen lijken voorlopig dus nog ver weg.