Strakke spijkerbroek

Een 35-jarige vrouw uit het Australische Adelaide is onlangs in het ziekenhuis opgenomen vanwege haar strakke spijkerbroek.

De vrouw had een familielid geholpen met verhuizen en had de hele dag gehurkt gezeten om schoon te maken. Ze had wel gemerkt dat haar benen steeds minder goed voelden, maar ze had zich verder geen zorgen gemaakt. ’s Avonds viel ze echter en kon ze niet meer opstaan. Ze moest naar de kant van de weg kruipen en kon daar een taxi aanhouden om haar naar het ziekenhuis te brengen.

Strakke spijkerbroekDe kuiten van de vrouw waren zo opgezwollen dat het ziekenhuispersoneel de strakke spijkerbroek open moest knippen. Haar ‘skinny jeans‘ hadden de bloedsomloop afgekneld, wat leidde tot afgeknelde zenuwen en ernstig gezwollen spieren. Volgens neuroloog Thomas Kimber van het Royal Adelaide Hospital ging het om het zogenaamde compartimentsyndroom, waarbij zenuwen uitvallen en spieren afsterven doordat er zuurstoftekort optreedt; meestal wordt dat veroorzaakt doordat het bloed niet door kan stromen door een ontsteking.

De vrouw kon een paar dagen niet lopen, maar herstelde uiteindelijk helemaal.