Trenchcoat Heren

Er is geen enkel kledingstuk dat zo geromantiseerd is als de trenchcoat; je ziet deze jas werkelijk overal ter wereld in het straatbeeld.

De trenchcoat is al meer dan 100 jaar populair en door zijn grote functionaliteit is het ontwerp grotendeels hetzelfde gebleven. Lees dit artikel en je zult merken dat de trenchcoat van een eeuw geleden bijna identiek is aan de trenchcoat, die vandaag de dag wordt verkocht in (online) kledingwinkels.

Trenchcoat Heren

Verrassend weinig mannen hebben tegenwoordig een trenchcoat in hun kledingkast hangen, ondanks zijn blijvende populariteit. Ik hoop dat dit artikel hier verandering in brengt. Een heren trenchcoat is eigenlijk een kledingstuk, dat tot de outfit van elke moderne man zou moeten behoren.

De oorsprong van trenchcoats

Trenchcoat MannenDe oorsprong van dit kledingstuk kan worden herleid tot de legerjas, die Thomas Burberry had ontworpen voor Britse officieren, die in de Boerenoorlog in Zuid-Afrika vochten. De jassen werden aangeduid met de naam van hun schepper en gemaakt van gabardine, een innovatieve en duurzame wollen stof, ontworpen door Burberry om water af te weren en de drager warm, maar wel geventileerd te houden. De trenchcoats mochten alleen door officieren worden gedragen; ze waren geen verplicht onderdeel van de legeroutfit en konden alleen particulier worden gekocht.Voor de Eerste Wereldoorlog heeft Thomas Burberry de trenchcoats herontworpen. De Britse regering bestelde meer dan een half miljoen exemplaren voor zijn leger. De trenchcoats werden al snel een begeerd kledingstuk onder soldaten; de jas gaf namelijk goede bescherming tegen weersinvloeden. Naast deze goede bescherming werd de mobiliteit van de trenchcoats geroemd door de mannen, die vochten in de beruchte loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

Trenchcoat voor Heren populair na de Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog hebben Hollywood acteurs de heren trenchcoat naar het witte doek gebracht. Humphrey Bogart droeg in de legendarische films als Casablanca en The Maltese Falcon een trenchcoat. Zo werd de aandacht van het grote publiek gevestigd op de trenchcoats.

Trenchcoat Heren – Hoe dragen we ze vandaag de dag!

Trenchcoat HerenTrenchcoats voor mannen zijn net als de vroegere ontwerpen nauwelijks veranderd. Trenchcoats voor heren zijn ieder seizoen een tijdloos kledingstuk, waar je niet omheen kan. Trenchcoat heren wordt gekenmerkt door 2 rijen knopen, double-breasted genoemd. Een andere opmerkelijk kenmerk van een trenchcoat heren is de riem, die de taille accentueert.

Net als bij andere kledingitems hebben modeontwerpers de trenchcoat voor mannen gestyled in verschillende lengtes. Maar alle designers hebben op de heren trenchcoat de militaire details, zoals de manchetten en kraag, behouden.

Trenchcoat voor mannen – Populairder dan ooitElk man, die goed gekleed op stap wil gaan, moet minstens 1 trenchcoat in zijn kast hebben hangen. Trenchcoats, die vervaardigd zijn van de stof gabardine, zijn van de beste kwaliteit en geven de jas een luxe en trendy uitstraling. De trenchcoat wordt vaak gebruik als overjas, in combinatie met een kostuum voor een zakelijke afspraak. Maar een trenchcoat voor heren kan ook stijlvol zijn in combinatie met een jeans/spijkerbroek.