Zakelijke kleding dames

Zakelijke kleding dames – meer dan de helft van de vrouwen heeft in warme tijden moeite om gepaste kantoorkleding te kiezen.

Om precies te zijn vindt 54 procent van de Nederlandse vrouwen het tijdens een hittegolf moeilijk om gepaste kleding uit te kiezen voor op kantoor. Mannen hebben ook moeite met het kiezen van de juiste kleding, maar het percentage mannen dat het lastig vindt ligt met 31 procent wel een stuk lager. Dit blijkt vrijdag uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ipsos onder duizend op kantoor werkende Nederlanders.

Zakelijke kleding damesSlippers, korte broeken en mouwloze T-shirts zijn volgens Nederlanders de meest ongepaste kledingstukken voor vrouwen op kantoor. 59 procent van de respondenten vindt dat vrouwen geen slippers horen te dragen op de werkvloer. 46 procent vindt een korte broek ongepast en 32 procent ziet liever geen mouwloze T-shirts. Blote schouders worden eveneens als ongepast gezien. 33 procent van de vrouwen vindt dit niet kunnen, tegenover 22 procent van de mannen.

Mannen op sandalen is ook heikel punt. De helft van de mannen vindt dat dit echt niet kan. Slechts 29 procent van de vrouwen is het hier mee eens.